3. zápasy štvrťfinále play-off hokejovej Slovnaft extraligy

12.03.2012 Celý región

HKm Zvolen - HK 36 Skalica 4:2 (1:0, 0:0, 3:2) - stav série 2:1
Góly: 13. Hraško (L. Jurík), 52. Otčenáš (Síkela), 58. Čurilla, 60. V. Baláž - 58. R. Školiak (Pálffy, T. Višňovský), 59. Lušňák (Křetinský)
Vylúčení: 4:4 na 2 min
presilovky: 1:2
oslabenia: 1:0
rozhodovali: Kubuš, Müllner - Korba, Gajan,
3 220 divákov

Zvolen: Trenčan - Vantroba, Mucha, Marek Ďaloga, Jindra, Hraško, Juraško - Otčenáš, M. Jurík, Síkela - Puliš, Brabenec, Čurilla - Marek Slovák, L. Jurík, V. Baláž - T. Méry, P. Zuzin, Martin Ďaloga
Skalica: Lakosil (45. Kotvan) - Vyrúbalík, Pojkar, Jankovič, Srnec, Gula, Křetinský, Jaborník - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Klejna, Lušňák, T. Višňovský - Konečný, Holovič, Kutálek - J. Jurík, T. Mikúš, Šátek
 
Najväčšia návsteva v tejto sezóne videla dobrý hokej. Hneď od úvodu zápasu sa hralo zodpovedne. Zvolenčania boli útočnejší, brankár Lakosil mal viac práce. V 13. min hrali domáci presilovku, zatlačili hostí pred bránku a Hraško bekhendom do vinkla otvoril skóre. Následne Brabencova strela skončila pod Lakosilovou lapačkou. O dve minúty nevyšiel Pálffymu nájazd. V závere tretiny sa Slovákovi nepodarilo premeniť výhodnú šancu. V druhej tretine mali hostia výhodu presilovky o dvoch hráčov, hralo sa len pred domácou bránkou, ale napriek veľkému tlaku sa Zvolenčania ubránili. V 28. min Kutálek nastrelil len žŕdku Trenčanovej bránky. V 35. minúte Višňovského strelu dobre postavený Šátek neposlal za Trenčanov chrbát. V závere druhej tretiny mali domáci ideálnu šancu, ale Otčenáš neposlal puk ani do odkrytej bránky. Hneď v úvode poslednej tretiny nastrelil Klejna žŕdku Trenčanovej bránky. V 45. min odišiel z ľadu zranený Lakosil, namiesto neho nastúpil v bráne Skalice Kotvan. V 50. min Zuzin ani zo samostatného nájazdu neskóroval, po strele Jindru ostal ležať na ľade Klejna, ktorý sa mu hodil do strely. V priebehu dvoch minút potom padli štyri góly, z toho dva do prázdnej bránky. Najprv Otčenáš nadvakrát spoza brány našiel prázdne miesto v bráne a Zvolen viedol 2:0. V 58. min hrala Skalica power play a Pálffyho strelu tečoval do bránky Školiak. V tej istej minúte ale stratili Skaličania puk a do prázdnej brány ho poslal Čurilla. Vzápätí Křetinský našiel Lušňáka a Skalica znížila na rozdiel gólu, ale domáci Baláž opäť poslal puk do prázdnej brány. Diváci odmenili obe mužstvá potleskom, lebo zápas mal veľmi dobrú úroveň. 
 
Peter Mikula, tréner Zvolena: "Zápas sa viedol v podobnom duchu ako ten v Skalici. Bol dôležitý pre ďalší vývoj série, jeho záver sme si však skomplikovali sami naším vylúčením. Pre divákov to bolo zaujímavé, ale také chyby sa však nemôžu vyskytovať."
Peter Oremus, tréner Skalice: "Mrzí ma najmä druhá tretina. Nevyužili početnú prevahu piatich proti trom ani ďalšie príležitosti. V tejto časti hry sme mohli pokojne streliť dva až tri góly. Myslím si, že práve tento úsek zápasu rozhodol o našej prehre."
 
HC 05 Banská Bystrica - HC Košice 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) - stav série 1:2
Gól: 19. M. Kokavec (Češík, L. Novák)
Vylúčení: 6:6, navyše: Bambúch 10 min za nešportové správanie - S. Gron 10 min za nešportové správanie
presilovky a oslabenia: 0:0rozhodovali: Baluška, J. Konc - M. Orolín, M. Valach
3115 divákov
 
Banská Bystrica: Chorošun - M. Grman, Novajovský, Brňák, Cebák, Kubka, Bambúch, Beňa - Ján Sýkora, Jokila, Kristoffersson - Miroslav Hlinka, R. Heizer, Kútny - L. Novák, Češík, M. Kokavec - Ľ: Zuzin, Pulliainen, Hričina - Jabrocký
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, Michal Novák, Martin Chovan, Slimák - Zálešák, Kristek, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - Dravecký, Hvila, Pašek - Spilar, Mlynarovič, Matúš Chovan. 
 

 

Vyberte región